22. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na brazilské pão de queijo – lahodné sýrové pečivo, které vám zaručeně zachutná! S touto jednoduchou a chutnou recepturou si připravíte lahodné sýrové bulky, které se snadno připravují a skvěle chutnají. Navíc neobsahují žádné lepek, takže je mohou jíst i lidé s celiatikou. Zaujměte své blízké tímto exotickým pokrmem a dejte své kuchyňi trochu brazilského nádechu!
Suroviny
- 2 šálky tapiokové mouky
- 1/2 šálku mléka
- 1/4 šálku rostlinného oleje
- 1/2 šálku smetany
- 1/2 lžičky soli
- 1 vejce
- 1 šálek strouhaného sýra (např. parmezán)
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C.
- V hrnci smíchejte mléko, olej, smetanu a sůl a přiveďte k varu.
- Přidejte tapiokovou mouku a míchejte, dokud nevznikne hladká hmota.
- Přeneste těsto do mísy a nechte ho vychladnout asi 15 minut.
- Přidejte vejce a sýr do těsta a dobře promíchejte.
- Na plech vyložený pečicím papírem vytvořte malé kuličky z těsta.
- Pečte v troubě asi 15-20 minut, dokud pão de queijo nejsou zlatavé a napuchlé.
- Hotové pão de queijo podávejte teplé.