27. 7. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Pao de queijo – brazilský sýrový chléb
zdroj: Recepty 24/7

Zaujala vás brazilská kuchyně? Vyzkoušejte recept na tradiční brazilský sýrový chléb Pao de queijo! Tento lahodný a jednoduchý recept vás okouzlí svou křupavou a sýrovou chuťou. Neodolatelný brazilský pohořčný chléb je skvělým doplňkem ke každému pokrmu nebo jako samostatná lahůdka. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si tento chutný brazilský pokrm doma!

Suroviny

  • 2 šálky tapiokové mouky
  • 1/2 šálku mléka
  • 1/2 šálku oleje
  • 1 šálek strouhaného sýra (např. parmezán)
  • 2 vejce
  • 1/2 lžičky soli

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia a připravte si plech na pečení s pečícím papírem.
  2. Ve velké misce smíchejte tapiokovou mouku a sůl.
  3. Ohřejte mléko s olejem v hrnci a nechte směs zchladnout.
  4. Přidejte vejce do suchých surovin a míchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
  5. Pomalu přidávejte směs mléka a oleje, až se vše spojí.
  6. Přidejte strouhaný sýr a důkladně promíchejte.
  7. Vytvarujte malé kuličky a pokládejte je na plech.
  8. Péct v troubě asi 15-20 minut, dokud chléb není zlatavý a nafouklý.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *