5. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
„Pão de Queijo“
zdroj: Recepty 24/7

Pão de Queijo“ je brazilský pokrm, který je oblíbeným místním snackem. Toto jednoduché pečivo se připravuje z tapiokové mouky, sýra a dalších ingrediencí. Výsledkem je křupavý a chutný kuličkovitý chléb s lahodnou náplní sýra uvnitř. Tento recept vám ukáže, jak si připravit autentický „Pão de Queijo“ přímo z pohodlí vaší kuchyně. Překvapte svou rodinu a přátele tímto lahodným brazilským delikatesem.

Suroviny

  • 500 g tapiokové mouky
  • 200 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • 2 vejce
  • 200 g strouhaného sýra (nejlépe parmezán nebo gouda)
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Do hrnce nalijte mléko a olej a zahřívejte na mírném ohni, dokud směs nepřejde do varu. Poté hrnec odstavte z ohně a nechte směs vychladnout.
  2. V míse smíchejte tapiokovou mouku se solí a pepřem. Přidejte vejce a vychlazenou směs mléka a oleje. Dobře promíchejte, až vznikne hladké těsto.
  3. Přidejte strouhaný sýr a znovu promíchejte, aby byl sýr rovnoměrně rozložen v těstě.
  4. Vytvarujte malé kuličky z těsta (velikost podle libosti) a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Plech s kuličkami dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C a pečte asi 15-20 minut, nebo dokud pão de queijo zezlátne a nezačne se křupavě podlamovat.
  6. Hotové pão de queijo můžete podávat hned, dokud jsou ještě teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *