14. 10. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Pão de Queijo
zdroj: Recepty 24/7

Pão‍ de Queijo je tradiční brazilský pokrm,‌ který je oblíbený po celém světě. Tento recept vás naučí, jak připravit lahodné a lahodné pão de queijo přímo z pohodlí vaší kuchyně. Recept‌ zahrnuje směs tapiokového‍ škrobu, sýra a dalších ⁣jednoduchých ingrediencí, které⁢ vytvářejí křupavou a křehkou vnější vrstvu, s měkkým a ⁣sýrovým středem. Nejenže ‍je tento pokrm snadný a rychlý k přípravě, ale také může být skvělou ‌volbou‍ pro bezlepkovou stravu. Vyzkoušejte toto jednoduché a chutné jídlo a objevte jeho vynikající‍ chuť.

Suroviny

  • 500 g tapiokové mouky
  • 250 ml mléka
  • 150 ml rostlinného ⁢oleje
  • 2 ‌vejce
  • 200 g ⁤nastrouhaného sýra (např.​ parmazán nebo eidam)
  • 1 čajová lžička soli

Postup

  1. Nejprve předehřejte⁤ troubu na 180 stupňů Celsia.
  2. V hrnci smíchejte mléko, olej a sůl a přiveďte k varu.
  3. Postupně do vroucí směsi přidávejte tapiokovou mouku a promíchejte do hladkého těsta.
  4. Poté přeneste těsto do mísy a ​nechte ho‍ vychladnout na pokojovou teplotu.
  5. Přidejte ‍vejce a ⁢sýr a míchejte, dokud nedosáhnete⁣ homogenní směsi.
  6. Vezměte si lžíci těsta a vytvarujte malé kuličky.
  7. Rozložte kuličky na plech vyložený pečicím papírem.
  8. Připravené kuličky dejte do předehřáté trouby a pečte asi 20 minut nebo dokud nebudou zlatavé.
  9. Vyndejte ⁢z trouby, nechte vychladnout a podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *