9. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Klasický italský dezert Panna cotta s čerstvými malinami je lahodná a krémová lahůdka na způsob gelé. Podívejte se na jednoduchý recept a připravte si tento lahodný dezert doma!
Suroviny
- 500 ml smetany ke šlehání
- 100 g cukru
- 4 listy želatiny
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 150 g malin
- 2 lžíce cukru
Postup
- Želatinu namočte do studené vody a nechte nabobtnat.
- V hrnci smíchejte smetanu, cukr a vanilkový extrakt a zahřejte do bodu varu.
- Stažení z ohně a vmíchejte odcezenou želatinu, dokud se úplně nerozpustí.
- Poté nechte směs vychladnout a nalijte do skleniček nebo formiček.
- Dejte do lednice a nechte ztuhnout minimálně 4 hodiny nebo přes noc.
- Mezitím připravte malinovou omáčku – maliny spolu s cukrem povařte v hrnci a nechte vychladnout.
- Panna cottu podávejte s malinovou omáčkou a můžete ozdobit čerstvými malinami.