31. 7. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Pálivé kuře tikka masala
zdroj: Recepty 24/7

Chutné a pikantní kuře tikka masala je lahodný indický recept, který určitě rozproudí chuťové buňky. Kombinace kuřecích kousků marinovaných ve směsi jogurtu a aromatických kořeních, zalitých bohatou omáčkou z rajčat a smetany, vytváří nezapomenutelnou chuťovou explozi. Tento recept je ideální pro ty, kteří milují pikantní jídla plná exotických chutí. Pokud hledáte něco originálního a svěžího, kuře tikka masala je tím pravým.

Suroviny:

  • 500 g kuřecího masa (na kousky)
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule (nakrájená na tenké plátky)
  • 4 stroužky česneku (utlučené)
  • 2 lžičky čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička mleté koriandru
  • 1 lžička garam masaly
  • 1/2 lžičky mletého kajenského pepře
  • 400 g rajčat ze plechovky (nasekaná)
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • Čerstvá petrželka nebo koriandr na ozdobu
  • Sůl podle chute

Postup:

  1. Na pánvi si rozpalte olej a osmahněte cibuli dozlatova.
  2. Přidejte utlučený česnek a nastrouhaný zázvor. Všechno dobře promíchejte.
  3. Přidejte mletý kmín, kurkumu, sladkou papriku, koriandr, garam masalu a kajenský pepř.
  4. Míchejte asi 1 minutu, dokud nezačnou docházet vůně koření.
  5. Přidejte na kostky nakrájené kuřecí maso a opékejte ho, dokud nezezlátne z každé strany.
  6. Přidejte nakrájená rajčata a sůl podle chuti. Promíchejte a nechejte vařit asi 10 minut.
  7. Pak přidejte smetanu a vařte ještě asi 5 minut.
  8. Podle potřeby můžete přidat trochu vody nebo vývaru.
  9. Když je maso měkké a omáčka trochu zhoustne, hotové jídlo je připraveno.
  10. Posypte čerstvou petrželkou nebo koriandrem a podávejte s rýží nebo indickým chlebem naan.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *