20. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Palak paneer s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Palak paneer je tradiční indické jídlo, které spojuje čerstvou špenátovou omáčku s kousky paneeru (indického sýra). Tato lahodná a zdravá kombinace se podává s aromatickou rýží na vás vytvoří exotické chuťové dobrodružství. Vyzkoušejte tento recept na palak paneer s rýží a pochoutka na talíři je zaručena!

Suroviny:

  • 250g paneeru
  • 200g čerstvé špenátové listy
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 rajče
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička kurkumy
  • 1/2 lžičky mletého červeného pepru
  • 1/2 šálku smetany ke šlehání
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Rýže na přílohu

Postup:

  1. Paneer nakrájejte na kostky a osmahněte na pánvi dozlatova. Poté odložte stranou.
  2. Na téže pánvi osmahněte na oleji nasekanou cibuli dozlatova.
  3. Přidejte prolisovaný česnek, koriandr, kmín, kurkumu a červený pepř. Promíchejte a smažte asi 1 minutu.
  4. Přidejte na kostky nakrájené rajče a vařte, dokud se rajče nerozmačká.
  5. Přidejte na drobno nasekané špenátové listy a vařte, dokud nezměknou.
  6. Přidejte smetanu a osolte a opepřete podle chuti.
  7. Přidejte osmažený paneer a nechte vařit asi 5 minut.
  8. Servírujte s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *