21. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Palak Paneer s basmati rýží.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na tradiční indické jídlo Palak Paneer s lahodnou basmati rýží. Tento vegetariánský pokrm kombinuje jemně vařený špenát s křehkým tvarohem paneer a aromatickou basmati rýží. Lahodné koření a smetanová omáčka dodají tomuto jídlu bohatou a lahodnou chuť. Užijte si autentickou indickou kuchyni ve svém vlastním dome!

Suroviny

  • 250g paneeru, nakrájeného na kostky
  • 400g špenátu
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 rajčata, nakrájená na kousky
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička garam masaly
  • 1/2 citronu, šťáva
  • 3 lžíce oleje
  • sůl podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli dozlatova.
  2. Přidejte česnek a zázvor a smažte dalších pár minut.
  3. Přidejte rajčata a vařte asi 5 minut, dokud se nerozvaří.
  4. Přidejte špenát a vařte, dokud se nezmenší.
  5. Přidejte všechny koření a pořádně promíchejte.
  6. Přidejte paneer a nechte vařit asi 10 minut.
  7. Přidejte citronovou šťávu a dochuťte solí.
  8. Servírujte s uvařenou basmati rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *