31. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Palak paneer masala placky.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné indické palak paneer masala placky, které spojují chuťově bohaté ingredience s pikantními kořeněnými omáčkami. Tento exotický pokrm je skvělou volbou pro milovníky indické kuchyně a vyniká svou jedinečnou kombinací chuti a zajímavým vzhledem. Sledujte jednoduchý recept a připravte si tyto lahodné placky doma!

Suroviny

  • 200g paneeru nakrájeného na kostky
  • 2 hrsti špenátu
  • 1 cibule nakrájená na plátky
  • 2 rajčata nakrájená na kostky
  • 1 lžička oleje
  • 1 lžička másla
  • 1 lžička zázvorové pasty
  • 1 lžička česnekové pasty
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička chilli prášku
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Na panvici rozpálte olej a pridajte máslo.
  2. Pridajte cibuľu a restujte ju, kým sa nezjemní.
  3. Pridajte zázvorovú a česnekovú pastu a restujte ďalej.
  4. Pridajte kurkumu, koriander, kmín a chilli prášok a pomiešajte do cibule.
  5. Pridajte nakrájané rajčatá a dusíme, kým sa nerozpadnú.
  6. Pridajte špenát a všetko zmiešajte do hladka.
  7. Pridajte paneer a nechajte varí na miernom ohni asi 10 minút.
  8. Podávajte s plackami naan alebo ryžou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *