31. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné indické palak paneer masala placky, které spojují chuťově bohaté ingredience s pikantními kořeněnými omáčkami. Tento exotický pokrm je skvělou volbou pro milovníky indické kuchyně a vyniká svou jedinečnou kombinací chuti a zajímavým vzhledem. Sledujte jednoduchý recept a připravte si tyto lahodné placky doma!
Suroviny
- 200g paneeru nakrájeného na kostky
- 2 hrsti špenátu
- 1 cibule nakrájená na plátky
- 2 rajčata nakrájená na kostky
- 1 lžička oleje
- 1 lžička másla
- 1 lžička zázvorové pasty
- 1 lžička česnekové pasty
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička chilli prášku
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Na panvici rozpálte olej a pridajte máslo.
- Pridajte cibuľu a restujte ju, kým sa nezjemní.
- Pridajte zázvorovú a česnekovú pastu a restujte ďalej.
- Pridajte kurkumu, koriander, kmín a chilli prášok a pomiešajte do cibule.
- Pridajte nakrájané rajčatá a dusíme, kým sa nerozpadnú.
- Pridajte špenát a všetko zmiešajte do hladka.
- Pridajte paneer a nechajte varí na miernom ohni asi 10 minút.
- Podávajte s plackami naan alebo ryžou.