13. 12. 2024
Autor: Eliška Krejčová
Palačinky s jablečnou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo domácích palačinek s ‍čerstvou jablečnou⁣ omáčkou! Tento recept je jednoduchý a‌ rychlý,‌ ideální ⁤pro ⁣rodinné snídaně nebo ‍sladký ⁢dezert. Připravte ⁢si křehké palačinky⁣ pokryté⁣ voňavou omáčkou z čerstvých jablek, skořice a cukru. Krok​ za ⁤krokem vám‌ ukážeme, jak na to. Vyzkoušejte tento ‌tradiční recept, který potěší každého milovníka sladkého. Přinášíme tipy na variace ⁣a⁢ jak dosáhnout dokonalého⁢ výsledku. Vychutnejte si lahodné palačinky s jablečnou omáčkou dnes!

Suroviny

  • 200 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 400 ml mléka
  • 1 lžička cukru
  • Špetka soli
  • Máslo ⁢na smažení

Pro jablečnou omáčku:

  • 4 velká jablka
  • 50 g másla
  • 4 lžíce cukru
  • 1/2 čajové lžičky mleté skořice
  • 1/4⁢ čajové lžičky mletého⁣ hřebíčku ‌(volitelné)
  • Šťáva z 1/2⁢ citronu

Postup

  1. V míse⁤ smíchejte mouku, cukr ‍a špetku⁢ soli. Přidejte vejce a polovinu ⁤mléka a míchejte, dokud nevznikne hladké ‍těsto. Poté postupně ‌přilévejte ‌zbytek ⁣mléka a míchejte, aby těsto bylo hladké a ⁤bez hrudek.
  2. Rozehřejte⁢ malé množství másla na⁤ pánvi a ⁢nalijte trochu ‌těsta, pánví jemně naklánějte tak, aby ⁢se⁤ těsto rozlilo do ‍kruhu. Smažte⁢ na středně silném ohni dozlatova ‍z obou stran⁤ a opakujte s ostatním těstem.
  3. Pro ⁤přípravu jablečné omáčky oloupejte jablka, vykrojte‍ jádřince a nakrájejte je na malé kousky. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte ⁤nakrájená jablka, ⁢cukr, skořici a hřebíček. Přidáte citronovou šťávu a vařte na mírném‍ ohni, dokud jablka‌ nezměknou a nevytvoří jemnou omáčku.
  4. Hotové palačinky podávejte teplé s teplou ⁤jablečnou​ omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *