31. 10. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Pakora s cizrno
zdroj: Recepty 24/7

Pakora s cizrno – tradiční indická pokrm plný chuti a exotických dochucovadel. Tento recept vás naučí, jak připravit křupavé pakory, které jsou plné bílkovin a vlákniny. Cizrna dodává jídlu bohatou a plnou chuť. S tímto jednoduchým a chutným receptem si můžete dopřát indickou lahůdku přímo z pohodlí vašeho domova.

Suroviny:

  • 1 šálek cizrny (na noc namočené)
  • 1 cibule (jemně nakrájená)
  • 1 zelená chili paprička (nasekaná)
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
  • 1 lžíce čerstvé koriandru (nasekaného)
  • 1 lžíce kari koření
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžíce mletého koriandru
  • 1 lžička soli
  • 1/2 šálku hrubé pšeničné mouky
  • Voda (podle potřeby)
  • Olůvový olej (na smažení)

Postup:

  1. Připravte si cizrnu – namočte ji na noc a ráno ji propláchněte.
  2. V mixéru nebo mixovací míse rozmixujte namočenou cizrnu spolu s cibulí, zelenou chili papričkou, zázvorem, koriandrem, kari kořením, mletým kmínem, mletým koriandrem a solí, dokud nevznikne hladká pasta.
  3. Přidejte hrubou pšeničnou mouku a promíchejte, dokud nedosáhnete husté konzistence těsta. Přidávejte vodu postupně dle potřeby, abyste dosáhli správné konzistence.
  4. Ohřejte dostatečné množství olivového oleje ve vhodném hrnci nebo pánvi na střední teplotu.
  5. Lžící nebo rukama vezměte menší množství těsta a vytvarujte malé kuličky. Postupně je opatrně vkládejte do rozpáleného oleje a smažte, dokud nebudou zlatavě hnědé a křupavé.
  6. Vyjměte pakory z oleje a umístěte je na talíř s kuchyňským papírem, aby se odstranil přebytečný olej.
  7. Pakory s cizrno jsou hotové k podávání. Můžete je servírovat s omáčkou na dip nebo jako přílohu k jídlu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *