19. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Recept na tradiční českou pochoutku – padl do lůn soumraku. Naučte se připravit lahodnou teplou večeři plnou chutí a vůní, která Vás zahřeje i vaše lůno.
Suroviny
- 500 g těstovin (např. špagety)
- 400 g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g krému fraîche
- 200 ml smetany ke šlehání
- 50 g másla
- sůl, pepř, oregano
Postup
- Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte nakrájená kuřecí prsa a orestujte je dozlatova.
- Přidejte krém fraîche, smetanu ke šlehání a dochuťte solí, pepřem a oreganem.
- V hrnci uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
- Hotové těstoviny sceďte a smíchejte s omáčkou s kuřecím masem.
- Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody z vaření těstovin.
- Podávejte posypané nasekanou petrželkou.