19. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Padl do lůn soumraku.
zdroj: Recepty 24/7

Recept na tradiční českou pochoutku – padl do lůn soumraku. Naučte se připravit lahodnou teplou večeři plnou chutí a vůní, která Vás zahřeje i vaše lůno.

Suroviny

  • 500 g těstovin (např. špagety)
  • 400 g kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g krému fraîche
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 50 g másla
  • sůl, pepř, oregano

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte nakrájená kuřecí prsa a orestujte je dozlatova.
  3. Přidejte krém fraîche, smetanu ke šlehání a dochuťte solí, pepřem a oreganem.
  4. V hrnci uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
  5. Hotové těstoviny sceďte a smíchejte s omáčkou s kuřecím masem.
  6. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody z vaření těstovin.
  7. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *