28. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Omámená chuť pad thai s lahodným slepičím masem je dokonalá kombinace, která potěší každého milovníka thajské kuchyně. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unést exotickými chutěmi přímo z Thajska!
Suroviny
- 200g rýžových nudlí
- 200g slepičího masa nakrájeného na nudličky
- 1 cibule nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku nasekaného
- 2 vejce
- 100g hrášku
- 100g mungo klíčků
- 50g arašídů nasekaných
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce třtinového cukru
- špetka soli
- limetka
- čerstvá nasekaná koriandr
Postup
- Nejprve uvařte rýžové nudle dle návodu na obalu. Opláchněte vodou a nechte odstát.
- Na pánvi rozpalte olej a osmažte cibuli s česnekem do zlatova.
- Přidejte slepičí maso a restujte, dokud není maso propečené.
- Přidejte hrášek a mungo klíčky a krátce promíchejte.
- Zatlačte vše k okrajům pánve a rozklepněte vejce doprostřed. Nechte ztuhnout a pak jemně prokraťte vidličkou.
- Přidejte uvařené nudle a promíchejte.
- Přidejte rybí omáčku, třtinový cukr a sůl. Dobře promíchejte.
- Smažte, dokud jsou všechny suroviny prohřáté.
- Servírujte posypané nasekanými arašídy, čerstvým koriandrem a plátky limetky.