7. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Pokuste se navnadit své chuťové buňky s tímto lahodným receptem na tradiční thajské jídlo Pad Thai s krevetami a teplým pho. Kombinace exotických chutí a koření vás zaručeně okouzlí a přenese vás přímo do srdce thajské kuchyně. Připravte si tento lahodný pokrm a užijte si explozi lahodných chutí!
Suroviny:
- 200g rýžových nudlí
- 200g krevet
- 1 mrkev
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- Čerstvá koriandr
- Šťáva z 1 limetky
- Rýžový ocet
- Rybi omáčka
- Sojová omáčka
- 1 lžíce cukru
- Olej
- 400ml kuřecího vývaru
- 200g nudlí pho
- Mungo klíčky
- Šťáva z 1 limetky
- Sojová omáčka
- Koriandr
Postup:
Pad Thai:
- Nejprve si připravíme omáčku. Smícháme rybí omáčku, sojovou omáčku, šťávu z limetky a cukr. Necháme stranou.
- Nudle uvaříme podle návodu na obalu. Opláchneme pod studenou vodou a necháme stranou.
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nakrájenou cibuli, česnek, papriku a nakrájenou mrkev.
- Přidáme krevety a smažíme dozlatova.
- Přidáme uvařené nudle a zalijeme připravenou omáčkou. Vše promícháme a krátce povaříme.
- Před podáváním posypeme nasekaným koriandrem a můžeme přidat limetkovou šťávu.
Pho:
- Na hrnci zahřejeme vývar a přivedeme k varu. Dochutíme sojovou omáčkou a limetkovou šťávou podle chuti.
- Přidáme nudle pho a vaříme podle návodu na obalu, dokud nejsou nudle hotové.
- Hotovou polévku podáváme s mungo klíčky a nasekaným koriandrem.