26. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
Oyakodon
zdroj: Recepty 24/7

Oyakodon je tradiční japonské jídlo, které se skládá z kuřecího masa, vejce a rýže. Tato jednoduchá a chutná směs je rychlé a snadné připravit, ideální volba pro rychlou večeři. Tento recept vám ukáže, jak doma udělat výborný Oyakodon s plnou ochutnávačkou do japonské kuchyně. Nečekejte a vyzkoušejte si tento autentický jídlo ještě dnes!

Suroviny

  • 400 g kuřecího masa, nakrájeného na kousky
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 4 vejce
  • 300 ml vývaru (hovězího nebo kuřecího)
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžíce mirinu (sladkého rýžového vína)
  • 4 porce vařené rýže
  • kulatý nebo hluboký hrníček

Postup

  1. Smíchejte vývar, sójovou omáčku, cukr a mirin v hrnci na středním plameni a přiveďte k varu.
  2. Přidejte kuřecí maso a cibuli do hrnce a nechte vařit asi 5 minut, dokud maso není uvařené.
  3. Vmisťte vejce do směsi kuřecího masa, ale nedotýkejte se jich. Vařte dalších 2-3 minuty, dokud vejce nejsou natvrdo.
  4. Additovně nebo v lednici připravte porce vařené rýže.
  5. Přelijte směs kuřecího masa a vajec na každou porci rýže v hrníčku.
  6. Podávejte okamžitě a podle chuti můžete přidat zelenou cibulku nebo pór na ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *