15. 12. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Ovoce v kari omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na „Ovoce v kari omáčce“ je skvělou volbou pro milovníky kari. Kombinace čerstvého ovoce a lahodné kari omáčky vytváří výjimečnou chuťovou kombinaci. Snadno připravitelný a bohatý na vitamíny, tento recept přináší pestrost do vašeho jídelníčku. Přidejte do něj své oblíbené ovoce a užijte si exotickou chuť příjemně kořeněného jídla.

Suroviny

  • 500 g různého ovoce (např. broskve, hrušky, meruňky)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce kari koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • Šťáva z 1 limetky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Skrápěný koriandr na ozdobu

Postup

  1. Ovoce oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek drobno nakrájejte.
  3. V hrnci rozehřejte olej a smažte cibuli s česnekem, dokud zesklovatí.
  4. Přidejte kari koření a promíchejte s cibulí a česnekem.
  5. Po chvíli přidejte nakrájené ovoce a opékejte ho asi 5 minut, dokud trochu změkne.
  6. Přidejte kokosové mléko, sójovou omáčku, cukr a limetkovou šťávu.
  7. Osolte a opepřete podle chuti.
  8. Přiveďte k varu, snižte plamen a nechte vařit asi 15 minut, dokud omáčka zkaramelizuje a zhoustne.
  9. Servírujte s rýží nebo plackami a ozdobte skrápaným koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *