15. 12. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na „Ovoce v kari omáčce“ je skvělou volbou pro milovníky kari. Kombinace čerstvého ovoce a lahodné kari omáčky vytváří výjimečnou chuťovou kombinaci. Snadno připravitelný a bohatý na vitamíny, tento recept přináší pestrost do vašeho jídelníčku. Přidejte do něj své oblíbené ovoce a užijte si exotickou chuť příjemně kořeněného jídla.
Suroviny
- 500 g různého ovoce (např. broskve, hrušky, meruňky)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce cukru
- Šťáva z 1 limetky
- Sůl a pepř podle chuti
- Skrápěný koriandr na ozdobu
Postup
- Ovoce oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek drobno nakrájejte.
- V hrnci rozehřejte olej a smažte cibuli s česnekem, dokud zesklovatí.
- Přidejte kari koření a promíchejte s cibulí a česnekem.
- Po chvíli přidejte nakrájené ovoce a opékejte ho asi 5 minut, dokud trochu změkne.
- Přidejte kokosové mléko, sójovou omáčku, cukr a limetkovou šťávu.
- Osolte a opepřete podle chuti.
- Přiveďte k varu, snižte plamen a nechte vařit asi 15 minut, dokud omáčka zkaramelizuje a zhoustne.
- Servírujte s rýží nebo plackami a ozdobte skrápaným koriandrem.