30. 3. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Ostře kořeněné irácké kuře je lahodné jídlo plné exotických chutí a vůní, které rozhodně osloví milovníky pikantního jídla. Tento recept kombinuje tradiční irácké koření s kuřecím masem a zeleninou, výsledkem je jedinečná chuťová exploze. Naučte se připravit toto lahodné jídlo a překvapte své blízké originální exotickou večeří!
Suroviny:
- 4 kuřecí prsa bez kostí
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého kajenského pepře
- 1 lžička soli
- čerstvě mletý černý pepř
- čerstvá nasekaná petrželka k podávání
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nakrájené cibuli dozlatova.
- Přidejte prolisovaný česnek a nechte chvíli restovat.
- Přidejte kuřecí prsa nakrájená na menší kousky a opečte ze všech stran dozlatova.
- Přidejte všechny koření (skořici, kmín, koriandr, kurkumu, kajenský pepř, sůl a pepř) a promíchejte, nechte restovat asi 5 minut.
- Přidejte trochu vody, zakryjte poklicí a dusíme asi 20 minut, nebo dokud kuře není měkké.
- Pokud je omáčka příliš řídká, přidejte lžíci hladké mouky na zahuštění.
- Podávejte s vařenou rýží a posypané nasekanou petrželkou.