7. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Ossobuco Milanese je tradiční italské jídlo, které se skládá z hovězího masového klíčku vařeného se zeleninou, vínem a vývarem. Tento lahodný recept je oblíbený pro svou bohatou chuť a jemnou texturu. Vyzkoušejte si připravit domácí Ossobuco Milanese a užijte si autentickou italskou kuchyni v pohodlí vašeho domova. Navštivte naši stránku pro podrobný návod k přípravě tohoto lahodného pokrmu. Buon appetito!
Suroviny
- 4 kusy telecího masíčka (ossobuco)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 2 mrkve, nakrájené na kolíčky
- 1 stopečka celeru, nakrájená na kolečka
- 250 ml vývaru
- 200 ml bílého vína
- 400 g rajčat, oloupaných a nakrájených
- 1 lžička sušeného oregana
- Soľ a mletý čierne korenie podľa chuti
- Na podávanie: uvarené rýža alebo cestoviny
Postup
- Očistěte telecí maso a osušte papírovou utěrkou.
- Na sporák nastavte hrnec a rozpustíme máslo, přidejte olivový olej a přidejte telečí maso. Osolte a opečte z obou stran, až maso dostane zlatohnědou barvu.
- Přidejte cibuli, česnek, nakrájenou mrkev a celer. Smažte, dokud nezměknou.
- Přidejte bílé víno a nechte zredukovat. Poté přidejte vývar, rajčata a oregano. Zakryjte poklicí a dusíme asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
- Hotové ossobuco podávejte s rýží nebo cestovinami a posypte nasekanou petrželkou.