21. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Ossobuco alla milanese je tradiční italský recept na maso se šťavnatou kostí, které se dusí ve výtečné omáčce z rajčat a bílého vína. Tato lahodná milánská specialita je oblíbená pro svou bohatou chuť a jemnou konzistenci. Podívejte se na náš jednoduchý recept a připravte si toto lahodné jídlo doma!
Suroviny:
- 4 kusy telecího ossobuco
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 mrkve, oloupané a nakrájené na kolečka
- 1 větší větev celeru, nakrájená na kolečka
- 400g rajčat, oloupaných a nakrájených na kostičky
- 250ml vývaru
- 250ml bílého vína
- 2 lžičky nasekaného tymiánu
- 2 lžičky nasekaného rozmarýnu
- soľ, pepř
- strouhanka
Postup:
- Telecí ossobuco osolíme a opepříme.
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájené mrkev a celer a restujeme, dokud zelenina nezměkne.
- Přidáme rajčata, víno, vývar a bylinky. Přivedeme k varu.
- Do omáčky vložíme telecí ossobuco a dusíme pod pokličkou asi 2 hodiny, dokud maso není měkké.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit trochou strouhanky rozmíchané ve vodě.
- Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.