21. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Ossobuco alla milanese
zdroj: Recepty 24/7

Ossobuco alla milanese je tradiční italský recept na maso se šťavnatou kostí, které se dusí ve výtečné omáčce z rajčat a bílého vína. Tato lahodná milánská specialita je oblíbená pro svou bohatou chuť a jemnou konzistenci. Podívejte se na náš jednoduchý recept a připravte si toto lahodné jídlo doma!

Suroviny:

  • 4 kusy telecího ossobuco
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 mrkve, oloupané a nakrájené na kolečka
  • 1 větší větev celeru, nakrájená na kolečka
  • 400g rajčat, oloupaných a nakrájených na kostičky
  • 250ml vývaru
  • 250ml bílého vína
  • 2 lžičky nasekaného tymiánu
  • 2 lžičky nasekaného rozmarýnu
  • soľ, pepř
  • strouhanka

Postup:

  1. Telecí ossobuco osolíme a opepříme.
  2. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm cibuli a česnek.
  3. Přidáme nakrájené mrkev a celer a restujeme, dokud zelenina nezměkne.
  4. Přidáme rajčata, víno, vývar a bylinky. Přivedeme k varu.
  5. Do omáčky vložíme telecí ossobuco a dusíme pod pokličkou asi 2 hodiny, dokud maso není měkké.
  6. Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit trochou strouhanky rozmíchané ve vodě.
  7. Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *