25. 7. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Opečená zelenina s červenou čočkou
zdroj: Recepty 24/7

Opečená zelenina s červenou čočkou je jednoduchý a chutný pokrm plný lahodných příchutí a zdravých ingrediencí. Kombinace opečené zeleniny, jako jsou cukety, papriky a cibule, s bohatými a hladovými červenými čočkami vytváří lahodnou a nasycující vegetariánskou/veganskou alternativu. Tento recept je vhodný nejen pro zdravé stravování, ale také pro vyznavače jednoduchých a rychlých jídel. Vyzkoušejte tento recept a přineste si do talíře šmrnc zeleniny a bílkovin, které budou dávat vašemu tělu potřebné živiny.

Suroviny

  • 1 až 2 papriky (barevné)
  • 1 cuketa
  • 1 baklažán
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g červené čočky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička bazalky
  • 1 lžička oregana
  • ½ čajové lžičky soli
  • ½ čajové lžičky mletého pepře

Postup

  1. Červenou čočku uvařte podle návodu na obalu.
  2. Papriky, cuketu a baklažán nakrájejte na menší kousky.
  3. Na pánvi rozehřejte polovinu olivového oleje a přidejte cibuli a česnek. Smažte, dokud cibule nezměkne a nezezlátne.
  4. Přidejte nakrájenou papriku, cuketu a baklažán. Osolte a opepřete podle chuti. Přidejte tymián, bazalku a oregano. Smažte, dokud zelenina nezměkne a nezezlátne.
  5. V míse smíchejte uvařenou červenou čočku s opečenou zeleninou. Zakápněte zbylým olivovým olejem a promíchejte.
  6. Zeleninu s červenou čočkou můžete podávat jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu či rybě.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *