16. 10. 2024
Autor: Martin Roubec
Omáčka z rajčat a cizrnky
zdroj: Recepty 24/7

Omáčka z rajčat a cizrnky přináší skvělou kombinaci chutí a je ideální volbou pro každého, kdo si chce pochutnat na zdravém a rychlém jídle. V tomto receptu objevíte, jak snadné je připravit si domácí omáčku plnou bílkovin a vitamínů. Skvěle se hodí k těstovinám, jako základ pro zapečená jídla nebo jen tak k dobrému chlebu. Vyzkoušejte naši rychlou a jednoduchou verzi omáčky, která obohatí váš jídelníček o burst chuti a nutriční hodnoty!

Suroviny

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 400 g konzervovaných rajčat v kusech
  • 240 g cizrnky, propláchnuté a sceděné
  • 1 čajová lžička sušeného oregana
  • 1 čajová lžička sušené bazalky
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1/2 čajové lžičky mletého černého pepře
  • 1/2 šálku čerstvé bazalky, nakrájené (pro posyp)

Postup

  1. Na středně silném ohni rozehřejte olivový olej v hluboké pánvi. Přidejte nakrájenou cibuli a restujte, dokud nezměkne a lehce nezhnědne.
  2. Přidejte nasekaný česnek a restujte další 1-2 minuty, dokud nezačne vonět.
  3. Přidejte konzervovaná rajčata, cizrnku, oregano, bazalku, sůl a pepř. Promíchejte a přiveďte k varu.
  4. Snižte teplotu a nechte omáčku jemně bublat na mírném ohni 20 minut, občas promíchejte. Omáčka by se měla zhoustnout a chutě se spojí.
  5. Odstraňte z ohně a přidejte čerstvou nakrájenou bazalku. Dobře promíchejte.
  6. Omáčku podávejte s vaším oblíbeným těstovinami nebo jako základ pro pizza recepty.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *