29. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Omáčka z červené kari
zdroj: Recepty 24/7

Omáčka z červeného kari je pikantní, exotická omáčka, která okoření vaše pokrmy. Tato omáčka je vyrobena z červených kari koření, které jí dodává bohatou barvu a intenzivní chuť. S jejím výrazným aroma a lehce pálivou příchutí si můžete vychutnat tradiční asijskou kuchyni přímo u vás doma. Naše jednoduché a rychlé receptura vám ukáže, jak připravit tuto vynikající omáčku krok za krokem. Udělejte si pochoutku se skvělou omáčkou z červeného kari a přidejte další vrstvu chuti ke svým oblíbeným pokrmům.

Suroviny

  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička zázvoru
  • 400 ml kokosového mléka
  • 400 g rajčatového pyré
  • 400 g kuřecího masa (pokud preferujete vegetariánskou verzi, můžete použít tofu nebo zeleninu)
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli, česnek a zázvor.
  2. Přidejte červenou kari pastu a promíchejte s ostatními přísadami. Smažte asi 1 minutu, dokud se neuvolní vůně.
  3. Přidejte rajčatové pyré a vařte asi 5 minut, aby se omáčka zredukovala.
  4. Poté přidejte kokosové mléko a nechte omáčku vařit dalších 10 minut.
  5. Pokud používáte kuřecí maso, orestujte ho na pánvi a přidejte do omáčky. Vařte ještě asi 5-10 minut, dokud maso není propečené a omáčka dobře promíchaná.
  6. Pokud používáte tofu nebo zeleninu, přidejte je do omáčky a vařte, dokud není vše zahřáté a prohřáté.
  7. Ochutnejte omáčku a případně přidejte sůl a pepř dle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *