2. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Omáčka tahina
zdroj: Recepty 24/7

Omáčka tahina je sýrovitá, krémová a lehce kořeněná omáčka, která se používá převážně v tradiční arabské kuchyni. Je vyrobená z tahini, který je vyrobený z mletých sezamových semen, a dalších přísad, jako je citronová šťáva, olivový olej, česnek a sůl. Omáčka tahina je skvělá jako dip ke grilovanému masu, zelenině nebo jako omáčka k salátům a sendvičům. S její krémovou texturou a bohatou chutí se stává neodmyslitelnou součástí každého jídla.

Suroviny:

  • 125 ml tahini pasty (sezamová pasta)
  • 2 stroužky česneku (utřené)
  • 2 lžíce čerstvého citronové šťávy
  • 1/2 lžičky soli
  • 120 ml studené vody

Postup:

  1. V misce smíchejte tahini pastu, utřený česnek, citronovou šťávu a sůl.
  2. Přidejte studenou vodu a dobře promíchejte, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
  3. Případně můžete přidat více vody, pokud chcete řidší omáčku, nebo přidat více tahini pasty, pokud chcete hustší omáčku.
  4. Hotovou omáčku přendejte do džbánku nebo jiné nádoby a skladujte v lednici.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *