18. 9. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Omáčka na smažené zeleninové korbáčky
zdroj: Recepty 24/7

Omáčka na smažené zeleninové korbáčky je lahodný a jednoduchý recept, který dokonale doplní chuťový zážitek z křupavých a aromatických korbáčků plných oblíbené zeleniny. Tato omáčka je připravena z lahodné směsi rajčat, cibule, česneku a bylinek, které dokonale doplní chuť vaší oblíbené zeleninové pochoutky. Nechte se unést tímto lahodným receptem a dopřejte si neodolatelnou kombinaci křupavosti korbáčků a aromatické omáčky.

Suroviny

  • 200 g zeleninových korbáčků
  • 2 lyžice oleje
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl, pepř, mletá paprika

Postup

  1. Na rozpáleném oleji osmažíme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nakrájenou papriku.
  2. Přidáme korbáčky a mícháme, dokud nebudou zlatě hnědé.
  3. Přilijeme smetanu ke šlehání a za stálého míchání povaříme asi 5 minut.
  4. Dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou podle chuti.
  5. Podáváme s rýží nebo bramborami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *