18. 9. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Omáčka na smažené zeleninové korbáčky je lahodný a jednoduchý recept, který dokonale doplní chuťový zážitek z křupavých a aromatických korbáčků plných oblíbené zeleniny. Tato omáčka je připravena z lahodné směsi rajčat, cibule, česneku a bylinek, které dokonale doplní chuť vaší oblíbené zeleninové pochoutky. Nechte se unést tímto lahodným receptem a dopřejte si neodolatelnou kombinaci křupavosti korbáčků a aromatické omáčky.
Suroviny
- 200 g zeleninových korbáčků
- 2 lyžice oleje
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, mletá paprika
Postup
- Na rozpáleném oleji osmažíme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nakrájenou papriku.
- Přidáme korbáčky a mícháme, dokud nebudou zlatě hnědé.
- Přilijeme smetanu ke šlehání a za stálého míchání povaříme asi 5 minut.
- Dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou podle chuti.
- Podáváme s rýží nebo bramborami.