11. 12. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Okrasné pikantní samosy
zdroj: Recepty 24/7

Okrasné pikantní samosy jsou lahodné směsi exotických chutí a aromat, které vás okamžitě přenesou do kouzelných koutů Indie. Tyto křehké kapsy z listového těsta jsou naplněny pikantními zeleninovými náplněmi a kořeněné indickými přísadami. Připravte si tuto jednoduchou a zároveň oslnivou chuťovou lahůdku, která jistě okouzlí vaše chuťové buňky. Užijte si neotřelou kombinaci koření a zeleniny a nechte se unést do světa indické kuchyně s tímto receptem na okrasné pikantní samosy.

Suroviny:

  • 1 plech listového těsta
  • 200 g hovězího masa (nakrájeného na malé kostičky)
  • 1 cibule (nakrájená na drobné kousky)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky mletého kurkumy
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
  • 2 lžíce oleje

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli do zlatova.
    Poté přidejte česnek a hovězí maso.
    Smažte a míchejte, dokud maso není zcela uvařené.

  2. Přidejte mleté koření (kmín, kurkumu, koriandr, papriku), sůl a pepř.
    Dobře promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
    Vařte dalších pár minut, aby se vůně a chuť zesílily.

  3. Předehřejte troubu na 180°C.
    Listové těsto rozrolujte a nakrájejte na menší čtverce.
    Na každý čtvereček dejte lžíci připravené směsi a složte diagonálně, vytvářející trojúhelníkový tvar.
    Okraje těsta spojte a opatrně stlačte, aby se samosy neprotrhly během pečení.

  4. Samosy přenesete na plech vyložený pečicím papírem.
    Pečte je v předehřáté troubě asi 15-20 minut, dokud nejsou zlatavé a křupavé.

  5. Hotové samosy nechte trochu vychladnout a servírujte s omáčkou podle chuti.
    Mohou být skvělým občerstvením na různé oslavy a večírky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *