21. 11. 2024
Autor: Stanislav Urban
Newyorský cheesecake s borůvkami
zdroj: Recepty 24/7

Objevte klasický recept na Newyorský cheesecake s borůvkami, který je dokonalou kombinací krémového cheesecaku a osvěžujících borůvek. Tento luxusní dezert nabízí bohatou chuť a sametovou texturu, která rozplývá na jazyku. Přečtěte si náš krok za krokem průvodce, jak na to, a zjistěte, jaké ingredience potřebujete pro dokonalý cheesecake. Ideální pro slavnostní příležitosti nebo jen tak pro potěšení vašich blízkých.

Suroviny

  • 200 g digestive sušenek
  • 100 g másla
  • 900 g kvalitního krémového sýra (např. Philadelphia)
  • 200 g cukru
  • 200 ml smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • 4 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • Šťáva z 1/2 citronu
  • 300 g borůvek (čerstvých nebo zmražených)

Postup

  1. Zahřejte troubu na 180 stupňů C. Rozdrťte digestive sušenky a smíchejte je s rozpuštěným máslem. Směs natlačte na dno a částečně i po bocích formy na dort, kterou jste si předem vyložili pečicím papírem.
  2. V míse vyšlehejte krémový sýr s cukrem do hladka. Postupně přidávejte smetanu, vejce, vanilkový extrakt a citronovou šťávu, neustále šlehejte do hladké a kremovité konzistence.
  3. Hotový krém nalijte do připravené formy na sušenkový základ.
  4. Pokud používáte čerstvé borůvky, posypte jimi vrch cheesecaku. Pokud máte borůvky zmražené, je nejprve nechte na chvíli odstát na papírových ručnících, aby se zbavily přebytečné vlhkosti, a pak je použijte.
  5. Pečte v předehřáté troubě přibližně 50 minut, nebo až cheesecake zpevní, ale střed by měl zůstat ještě lehce rozechvělý.
  6. Po upečení nechte cheesecake vychladnout v troubě s mírně otevřenými dveřmi, aby nedošlo k prudké změně teploty, která by mohla způsobit pukání povrchu.
  7. Před podáváním nechte cheesecake dostatečně vychladit, nejlépe přes noc v lednici.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *