4. 11. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Připravte si náš oblíbený recept na klasickou šťavnatou pečenou kachnu, která se stane hvězdou vašich svátečních stolů. Vychutnejte si nazlatělou kůrčičku a šťavnaté maso, které se rozplývá na jazyku. S naším receptem na kachnu si zajistíte nezapomenutelný gastronomický zážitek a nadchýnáte tak své hosty. Pojďte ochutnat tento tradiční a chutný pokrm, který vám zaručeně zlepší náladu i chuťové buňky.
Suroviny
- 1 kachna
- sůl
- pepř
- česnek
- majoránka
Postup
- Kachnu omyjte a osušte.
- Natřete ji solí, pepřem, prolisovaným česnekem a majoránkou z obou stran.
- Pečicí míse přidejte trochu vody a kachnu položte na roštu s vnitřní stranou nahoru.
- Předejte troubu na 180°C a pečte kachnu přibližně 2,5 hodiny. Pravidelně ji obracíme a zaléváme výpekem.
- Po upečení nechte kachnu chvíli odpočinout, aby se šťáva rovnoměrně rozdistribuovala.
- Podávejte s bramborovým knedlíkem a zelím.