4. 11. 2023
Autor: Roman Žák
Název receptu: Klasická šťavnatá pečená kachna
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si náš oblíbený recept na klasickou šťavnatou pečenou kachnu, která se stane hvězdou vašich svátečních stolů. Vychutnejte si nazlatělou kůrčičku a šťavnaté maso, které se rozplývá na jazyku. S naším receptem na kachnu si zajistíte nezapomenutelný gastronomický zážitek a nadchýnáte tak své hosty. Pojďte ochutnat tento tradiční a chutný pokrm, který vám zaručeně zlepší náladu i chuťové buňky.

Suroviny

  • 1 kachna
  • sůl
  • pepř
  • česnek
  • majoránka

Postup

  1. Kachnu omyjte a osušte.
  2. Natřete ji solí, pepřem, prolisovaným česnekem a majoránkou z obou stran.
  3. Pečicí míse přidejte trochu vody a kachnu položte na roštu s vnitřní stranou nahoru.
  4. Předejte troubu na 180°C a pečte kachnu přibližně 2,5 hodiny. Pravidelně ji obracíme a zaléváme výpekem.
  5. Po upečení nechte kachnu chvíli odpočinout, aby se šťáva rovnoměrně rozdistribuovala.
  6. Podávejte s bramborovým knedlíkem a zelím.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *