10. 12. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Nasu Goreng s krevetami je tradiční indonéské jídlo plné exotických chutí a vůní. Tento lahodný pokrm spojuje smaženou rýži s krevetami, zeleninou a výraznými kořeněnými omáčkami. Vyzkoušejte tento recept a pochutnejte si na autentické asijské chuťové zkušenosti!
Suroviny
- 200g nudle
- 200g krevety
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička kari koření
- 1 vejce
- Sůl a pepř podle chuti
- Šťáva z 1 limetky
- Na ozdobu: nakrájená cibule, plátek limetky a petrželka
Postup
- Nejprve vařte nudle podle návodu na obalu. Opláchněte je studenou vodou a nechte stranou.
- Očistěte krevety a zbavte je střev a lusku. Osolte je a opepřete.
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte krevety a smažte, dokud nezmění barvu na růžovo-bílou.
- Přidejte kari koření a promíchejte.
- Přidejte uvařené nudle, zalijte sójovou omáčkou, limetkovou šťávou a přisypte cukr.
- Přesuňte nudle na stranu pánve a rozklepněte na ni vejce. Nechte ztuhnout.
- Smíchejte vše dohromady a dochuťte solí a pepřem. Podávejte posypané nakrájenou cibulí, petrželkou a plátkem limetky.