15. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Nasigoreng s kuřecím masem je tradiční indonéské jídlo, které si zamilujete! Tento chutný pokrm kombinuje vůni a chuť exotických koření s křupavými zeleninami a lahodným kuřecím masem. Vyzkoušejte recept na Nasigoreng s kuřecím masem a přeneste své chuťové buňky do tropických krajů!
Suroviny
- 200g rýže
- 200g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 50g hrášku
- 2 vajíčka
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce oleje
- sůl, pepř a koření dle chuti
Postup
- Uvařte rýži podle návodu na obalu.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte nakrájenou cibuli s mletým česnekem.
- Přidejte na kostičky nakrájené kuřecí maso a orestujte dozlatova.
- Přidejte nastrouhanou mrkev a hrášek a poduste do měkka.
- Ve vedlejší pánvi si osmažte rozšlehaná vajíčka na měkko.
- Přidejte vajíčka k masu, zalijte vším sójovou omáčkou a promíchejte s uvařenou rýží.
- Nakonec dochuťte solí, pepřem a kořením dle chuti.
- Naservírujte horké a můžete ozdobit jemně nakrájenou pažitkou nebo petrželí.