15. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Nasigoreng s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Nasigoreng s kuřecím masem je tradiční indonéské jídlo, které si zamilujete! Tento chutný pokrm kombinuje vůni a chuť exotických koření s křupavými zeleninami a lahodným kuřecím masem. Vyzkoušejte recept na Nasigoreng s kuřecím masem a přeneste své chuťové buňky do tropických krajů!

Suroviny

  • 200g rýže
  • 200g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 50g hrášku
  • 2 vajíčka
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • sůl, pepř a koření dle chuti

Postup

  1. Uvařte rýži podle návodu na obalu.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte nakrájenou cibuli s mletým česnekem.
  3. Přidejte na kostičky nakrájené kuřecí maso a orestujte dozlatova.
  4. Přidejte nastrouhanou mrkev a hrášek a poduste do měkka.
  5. Ve vedlejší pánvi si osmažte rozšlehaná vajíčka na měkko.
  6. Přidejte vajíčka k masu, zalijte vším sójovou omáčkou a promíchejte s uvařenou rýží.
  7. Nakonec dochuťte solí, pepřem a kořením dle chuti.
  8. Naservírujte horké a můžete ozdobit jemně nakrájenou pažitkou nebo petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *