16. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Nasi Goreng“ – smažená rýže s kousky masa
zdroj: Recepty 24/7

Nasi Goreng je tradiční indonéské jídlo, které spojuje lahodnou smaženou rýži s kousky masa. Tento recept je plný exotických chutí a vůní, díky použití koření, zeleniny a omáček. Připravte si domácí Nasi Goreng a nechte se unést do světa orientální kuchyně. Není nic lepšího než si dopřát tuto lahodnou pochoutku!

Suroviny

  • 300g vařené rýže
  • 200g kuřecího masa, nakrájeného na kostky
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 mrkev, na tenké proužky
  • 1 paprika, nakrájená na kostičky
  • 2 vejce
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce kečupu
  • olej na smažení
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi si rozehřejeme trochu oleje a osmažíme cibuli a česnek, dokud nebudou sklovitělé.
  2. Přidáme kuřecí maso a restujeme ho, dokud nebude zlatavé.
  3. Přidáme zeleninu (mrkev, papriku) a restujeme do změknutí.
  4. V menší misce rozklepneme vejce a lehce osolíme a opepříme.
  5. Přidáme uvařenou rýži do pánve se smaženým masem a zeleninou a promícháme.
  6. Přilijeme sójovou omáčku a kečup a znovu promícháme.
  7. Přilijeme rozšlehané vejce a smažíme, dokud vše není dobře promísené a vařené.
  8. Pokud je potřeba dochutíme solí a pepřem.
  9. Můžeme podávat s nakrájenou cibulí, chilli papričkou a limetkou na ozdobení.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *