26. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Nasi goreng – smažená rýže s kořením
zdroj: Recepty 24/7

Nasi Goreng je oblíbené indonéské jídlo, které spojuje vůně a chutě exotických koření s křupavou smaženou rýží. Vyzkoušejte připravit si ho doma a okusit tak jedinečnou kombinaci sladkokyselého, pikantního a nádherně aromatického pokrmu! S tímto receptem na smaženou rýži s kořením si přinesete kousíček indonéské kuchyně přímo do vaší domácnosti. Užijte si bohatou chuť a vůni exotických koření a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 250g vařené rýže
  • 100g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 1 paprika
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička kari
  • sůl, pepř a olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nakrájenou cibuli, papriku a nakrájené kuřecí maso.
  2. Přidáme nasekaný česnek a vařenou rýži. Promícháme.
  3. Vytvoříme v pánvi volné místo a rozklepneme do něj vejce. Osmahneme je a pak promícháme s ostatními surovinami.
  4. Přidáme sójovou omáčku, kari, sůl a pepř podle chuti. Promícháme a necháme chvíli prohřát.
  5. Nasi goreng je hotový a můžeme servírovat. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *