26. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Nasi Goreng je oblíbené indonéské jídlo, které spojuje vůně a chutě exotických koření s křupavou smaženou rýží. Vyzkoušejte připravit si ho doma a okusit tak jedinečnou kombinaci sladkokyselého, pikantního a nádherně aromatického pokrmu! S tímto receptem na smaženou rýži s kořením si přinesete kousíček indonéské kuchyně přímo do vaší domácnosti. Užijte si bohatou chuť a vůni exotických koření a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 250g vařené rýže
- 100g kuřecího masa
- 1 cibule
- 1 paprika
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička kari
- sůl, pepř a olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nakrájenou cibuli, papriku a nakrájené kuřecí maso.
- Přidáme nasekaný česnek a vařenou rýži. Promícháme.
- Vytvoříme v pánvi volné místo a rozklepneme do něj vejce. Osmahneme je a pak promícháme s ostatními surovinami.
- Přidáme sójovou omáčku, kari, sůl a pepř podle chuti. Promícháme a necháme chvíli prohřát.
- Nasi goreng je hotový a můžeme servírovat. Dobrou chuť!