18. 2. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit lahodnou indonéskou specialitu – Nasi Goreng, tradiční smaženou rýži plnou exotických chutí a vůní z východní Asie. S naším receptem si připravíte autentickou indonéskou pochoutku přímo v pohodlí své kuchyně. Nechte se unést vůní koriandru, koření a zeleniny a připravte si nezapomenutelnou chuťovou jízdu s naším receptem na Nasi Goreng.
Suroviny
- 400 g vařené jasmínové rýže
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 1 mrkev, na tenké plátky
- 100 g hrášku
- 100 g vařených krevet
- 50 g kuřecího masa, nakrájeného na tenké plátky
- 2 vejce
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce kečupu
- 2 lžíce oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezískají zlatavou barvu.
- Přidejte nakrájenou mrkev a smažte dalších pár minut, dokud nezměkne.
- Přidejte kuřecí maso a smažte ho společně s mrkví a cibulí.
- Přidejte hrášek a vařené krevety. Promíchejte všechny ingredience spolu.
- Přidejte vařenou rýži a promíchejte, dokud jsou všechny suroviny dobře propojené.
- Vytvořte prostředek na pánvi a rozklepněte do něj vejce. Nechte je ztuhnout a pak opatrně promíchejte s ostatními surovinami.
- Přidáme sójovou omáčku, kečup, sůl a pepř a promícháme. Dochutíme podle chuti.
- Po dokončení všechny suroviny promícháme a přelijeme do mísy. Hotovo!