18. 2. 2025
Autor: Petr Kolář
Nasi Goreng Smažená rýže Indonesie
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se připravit lahodnou indonéskou specialitu – Nasi Goreng, tradiční smaženou rýži plnou exotických chutí a vůní z východní Asie. S naším receptem si připravíte autentickou indonéskou pochoutku přímo v pohodlí své kuchyně. Nechte se unést vůní koriandru, koření a zeleniny a připravte si nezapomenutelnou chuťovou jízdu s naším receptem na Nasi Goreng.

Suroviny

  • 400 g vařené jasmínové rýže
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 1 mrkev, na tenké plátky
  • 100 g hrášku
  • 100 g vařených krevet
  • 50 g kuřecího masa, nakrájeného na tenké plátky
  • 2 vejce
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce kečupu
  • 2 lžíce oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezískají zlatavou barvu.
  2. Přidejte nakrájenou mrkev a smažte dalších pár minut, dokud nezměkne.
  3. Přidejte kuřecí maso a smažte ho společně s mrkví a cibulí.
  4. Přidejte hrášek a vařené krevety. Promíchejte všechny ingredience spolu.
  5. Přidejte vařenou rýži a promíchejte, dokud jsou všechny suroviny dobře propojené.
  6. Vytvořte prostředek na pánvi a rozklepněte do něj vejce. Nechte je ztuhnout a pak opatrně promíchejte s ostatními surovinami.
  7. Přidáme sójovou omáčku, kečup, sůl a pepř a promícháme. Dochutíme podle chuti.
  8. Po dokončení všechny suroviny promícháme a přelijeme do mísy. Hotovo!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *