11. 3. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Nasi Goreng se zeleninou je tradiční indonéské jídlo plné bohatých chutí a vůní. Tento recept kombinuje výrazné koření s čerstvou zeleninou, jako jsou papriky, hrášek a mrkev. Čerstvé ingredience spolu s omáčkou a rýží vytvářejí lahodné jídlo, které jistě potěší váš jazyk i žaludek. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a přenesete se na cestu do exotické Indonésie přímo z pohodlí vaší kuchyně.
Suroviny
- 300g vychladlé vařené rýže
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 100g hrášku
- 100g kukuřice
- 2 rajčata
- 4 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička kari koření
- sůl a pepř
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli a česnek.
- Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a restujeme pár minut.
- Potom přidáme hrášek, kukuřici a rajčata nakrájená na drobné kostičky.
- Vložíme vařenou rýži a promícháme s ostatními ingrediencemi.
- Přilijeme sójovou omáčku, přidáme kari koření a dochutíme solí a pepřem.
- Podáváme teplé jako hlavní jídlo nebo přílohu.