2. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Nasi goreng s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Nasi goreng s kuřecím masem je tradiční indonéské jídlo, které tě okouzlí výraznými chutěmi a aromatickými kořeněnými vůněmi. Tento recept kombinuje dochucování rýže s kuřecím masem, zeleninou a vejci, což vytváří jedinečně lahodnou a vydatnou pokrm. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a poznejte exotické chute Indonésie přímo u vás doma.

Suroviny

  • 300 g vařeného jasmínového rýže
  • 200 g kuřecího masa, nakrájeného na nudličky
  • 1 cibule, nakrájená na drobno
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička cukru
  • 2 vejce
  • Sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte cibuli s česnekem, dokud nezačnou lehce hnědnout.
  2. Přidejte nakrájené kuřecí maso a restujte, dokud není maso zprudka a dobře propečené.
  3. Přidejte sójovou omáčku, kari koření, cukr, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
  4. Přidejte vařenou rýži a opékejte, dokud rýže není dobře promíchaná s ostatními surovinami.
  5. Vytvořte v pánvi prostor pro vejce a rozklepněte je dovnitř. Vařte, dokud nejsou vejce propečená.
  6. Dochuťte podle chuti solí a pepřem a můžete servírovat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *