13. 12. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na indonéské Nasi Goreng s krevetami a ananasem. Tato exotická směs přináší do vaší kuchyně bohatou paletu chutí, kterou si zamilujete. Podívejte se na návod a připravte si jednoduché, ale velmi chutné jídlo pro celou rodinu!
Suroviny
- 350g vypeckovaných, oloupaných krevet
- 2 šálky vařeného jasmínového jasmínu
- 1 pohár zmrazené zeleniny (hrášek, mrkev, kukuřice)
- 1 červená cibule, nakrájená na plátky
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na tenké proužky
- 1 pohár vlaženého ananasu nakrájeného na kousky
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce oleje
- 1 vejce
- 1 lžička kari prášku
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na rozpáleném oleji osmažte nakrájenou cibuli, česnek a papriku asi 2 minuty.
- Přidejte krevety a nechte je smažit dalších 2-3 minuty, dokud nezmění barvu na růžovou.
- Přidejte zmrazenou zeleninu a ananas. Vařte asi 5 minut, dokud zelenina není měkká.
- V malé míse rozšlehejte vejce s kari práškem, solí a pepřem.
- Přilijte vejce na pánev s krevetami a zeleninou a promíchejte, dokud nezůstane vejce upečené.
- Přidejte vařený rýži a sójovou omáčku. Vařte další 2 minuty, dokud není vše dobře promícháno a teplé.
- Hotové jídlo podávejte hned, posypané se strouhanou koriandrem a plátky limetky.