13. 12. 2024
Autor: Petr Kolář
Nasi Goreng s krevetami a ananasem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na indonéské Nasi Goreng s krevetami a ananasem. Tato exotická směs přináší do vaší kuchyně bohatou paletu chutí, kterou si zamilujete. Podívejte se na návod a připravte si jednoduché, ale velmi chutné jídlo pro celou rodinu!

Suroviny

  • 350g vypeckovaných, oloupaných krevet
  • 2 šálky vařeného jasmínového jasmínu
  • 1 pohár zmrazené zeleniny (hrášek, mrkev, kukuřice)
  • 1 červená cibule, nakrájená na plátky
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájená na tenké proužky
  • 1 pohár vlaženého ananasu nakrájeného na kousky
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 vejce
  • 1 lžička kari prášku
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na rozpáleném oleji osmažte nakrájenou cibuli, česnek a papriku asi 2 minuty.
  2. Přidejte krevety a nechte je smažit dalších 2-3 minuty, dokud nezmění barvu na růžovou.
  3. Přidejte zmrazenou zeleninu a ananas. Vařte asi 5 minut, dokud zelenina není měkká.
  4. V malé míse rozšlehejte vejce s kari práškem, solí a pepřem.
  5. Přilijte vejce na pánev s krevetami a zeleninou a promíchejte, dokud nezůstane vejce upečené.
  6. Přidejte vařený rýži a sójovou omáčku. Vařte další 2 minuty, dokud není vše dobře promícháno a teplé.
  7. Hotové jídlo podávejte hned, posypané se strouhanou koriandrem a plátky limetky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *