17. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Domácí nasi goreng s krevetami je lahodná asijská specialita, která vás okouzlí svou bohatou chutí a exotickými kořeněnými vůněmi. Naučte se připravit tento tradiční indonéský pokrm a překvapte své chuťové buňky lahodným zážitkem. S touto jednoduchou recepturou se stanete mistrem asijské kuchyně v pohodlí své vlastní kuchyně. Napište si, co potřebujete a pusťte se do vaření – výsledek bude stát za to!
Suroviny
- 300 g vareného studeného rýže
- 200 g krevet
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 2 vejce
- 1 mrkev
- 50 g hrášku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička kurkumy
- olej na smažení
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi si rozpálíme olej a orestujeme nakrájený česnek a cibuli.
- Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a restujeme do změknutí.
- Přidáme nakrájené krevety a smažíme dozlatova.
- Přidáme všechny ostatní suroviny (včetně vajec, které rozšlehneme před přidáním) a promícháme.
- Pokračujeme v smažení do té doby, než je rýže prohřátá a všechny suroviny jsou dobře promíchány a prohřáté.
- Podáváme teplé a můžeme posypat nasekanou petrželkou nebo pažitkou.