16. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Nasi Goreng je tradiční indonéské jídlo, které je připravené z opékané rýže s různými přísadami. V tomto receptu vám ukážeme postup, jak připravit chutný Nasi Goreng doma. Sledujte jednoduché kroky a večeře bude hotová za chvíli!
Suroviny
- 300g vařeného rýže
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku nasekané
- 100g smažených tofu kostek
- 100g vařených krevet
- 2 vejce
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 rajče nakrájené na kostky
- 1 mrkev nastrouhaná
- luštěniny nebo zelenina (podle chuti)
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli s česnekem.
- Přidejte tofu kostky, krevety a rajče.
- Přidejte vařenou rýži a promíchejte.
- Vytvořte prostor uprostřed pánve a rozklepněte do něj vejce. Osmahněte do podoby omelety a pak promíchejte s ostatními surovinami.
- Přidejte sojovou omáčku, cukr, mrkev a luštěniny nebo zeleninu. Promíchejte a nechte chvíli restovat.
- Nakonec dochuťte podle chuti solí a pepřem a podávejte teplé.