22. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Nasi Goreng Jídlo z vymíchané rýže.
zdroj: Recepty 24/7

Nasi Goreng je tradiční indonéské jídlo připravené z vymíchané rýže s kořením, zeleninou, masem a vajíčkem. Naučte se, jak připravit tento lahodný pokrm doma a okusit exotické chuteření Indonésie. S receptem na Nasi Goreng se stanete šéfkuchařem ve své vlastní kuchyni!

Suroviny

  • 400 g vařené rýže
  • 2 vejce
  • 100 g kuřecího masa
  • 50 g hrášku
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička kari koření
  • olej na smažení
  • soľ a pepř

Postup

  1. Ve velké pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
  2. Přidáme nakrájené kuřecí maso a orestujeme dozlatova.
  3. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, hrášek a orestujeme je společně s masem.
  4. Ve vedlejší pánvi si rozklepneme vejce a osolíme je. Smažíme je na oleji a vytvoříme míchanou vaječnou směs.
  5. Přidáme vařenou rýži do pánve s masem a zeleninou a zamícháme.
  6. Přilijeme sójovou omáčku, přidáme kari koření a promícháme.
  7. Na závěr vmícháme smažená vajíčka a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  8. Nasi goreng podáváme teplé a ozdobené například plátky okurky a limetkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *