22. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Nasi Goreng je tradiční indonéské jídlo připravené z vymíchané rýže s kořením, zeleninou, masem a vajíčkem. Naučte se, jak připravit tento lahodný pokrm doma a okusit exotické chuteření Indonésie. S receptem na Nasi Goreng se stanete šéfkuchařem ve své vlastní kuchyni!
Suroviny
- 400 g vařené rýže
- 2 vejce
- 100 g kuřecího masa
- 50 g hrášku
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička kari koření
- olej na smažení
- soľ a pepř
Postup
- Ve velké pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a orestujeme dozlatova.
- Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, hrášek a orestujeme je společně s masem.
- Ve vedlejší pánvi si rozklepneme vejce a osolíme je. Smažíme je na oleji a vytvoříme míchanou vaječnou směs.
- Přidáme vařenou rýži do pánve s masem a zeleninou a zamícháme.
- Přilijeme sójovou omáčku, přidáme kari koření a promícháme.
- Na závěr vmícháme smažená vajíčka a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Nasi goreng podáváme teplé a ozdobené například plátky okurky a limetkou.