7. 1. 2025
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Nasi Goreng je tradiční indonéské jídlo, které se připravuje v jednom hrnci a je plné bohatých chutí a exotických koření. Tento recept na Nasi Goreng Jídlo v hrnci je snadný na přípravu a skvělým způsobem, jak ochutnat autentickou indonéskou kuchyni přímo z pohodlí vaší kuchyně. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm plný chutí a vychutnejte si exotickou chuť Indonésie.
Suroviny
- 300g vařené rýže
- 2 vajíčka
- 100g kuřecího masa
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička dochucovadla
- 1 lžička oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli a nasekaný česnek.
- Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso a osmahneme dozlatova.
- Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a restujeme do měkká.
- Přidáme vařenou rýži a promícháme se zbylými surovinami.
- Vytvoříme ve středu hrnce malý prolánek a do něj rozklepneme vajíčka.
- Mícháme, dokud se vajíčka neuvarem a vznikne směs jako omáčka.
- Na závěr přidáme sójovou omáčku, dochucovadlo, sůl a pepř podle chuti.