7. 1. 2025
Autor: Petr Kolář
Nasi Goreng Jídlo v hrnci
zdroj: Recepty 24/7

Nasi Goreng je tradiční indonéské jídlo, které se připravuje v jednom hrnci a je plné bohatých chutí a exotických koření. Tento recept na Nasi Goreng Jídlo v hrnci je snadný na přípravu a skvělým způsobem, jak ochutnat autentickou indonéskou kuchyni přímo z pohodlí vaší kuchyně. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm plný chutí a vychutnejte si exotickou chuť Indonésie.

Suroviny

  • 300g vařené rýže
  • 2 vajíčka
  • 100g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička dochucovadla
  • 1 lžička oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli a nasekaný česnek.
  2. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso a osmahneme dozlatova.
  3. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a restujeme do měkká.
  4. Přidáme vařenou rýži a promícháme se zbylými surovinami.
  5. Vytvoříme ve středu hrnce malý prolánek a do něj rozklepneme vajíčka.
  6. Mícháme, dokud se vajíčka neuvarem a vznikne směs jako omáčka.
  7. Na závěr přidáme sójovou omáčku, dochucovadlo, sůl a pepř podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *