3. 4. 2025
Autor: Petr Kolář
Nasi Goreng Jediný Pokrm Sinělé K.!
zdroj: Recepty 24/7

Nasi Goreng je tradiční indonéské jídlo, které se připravuje smícháním smažené rýže s různými druhy masa, zeleniny a koření. Tento recept nazvaný „Nasi Goreng Jediný Pokrm Sinělé K.!“ je vytvořen s láskou k detailům a přináší nezapomenutelné chuťové zážitky. Připravte si ho doma a ochutnejte lahodnou kombinaci exotických chutí! Suroviny

  • 400 g vychladlé rýže
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 100 g uzeného tofu
  • 100 g krevet
  • 100 g kuřecího masa
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžička kari prášku
  • olej na smažení
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek.
  2. Přidáme krevety, kuřecí maso a tofu nakrájené na kostky a necháme restovat, dokud nejsou maso a krevety propečené.
  3. Přidáme vychladlou rýži a promícháme s ostatními surovinami.
  4. Vejce rozklepneme do pánve a mícháme, dokud se neudělá jako míchaná vejce.
  5. Přidáme sójovou omáčku, kečup, kari prášek, sůl a pepř a důkladně promícháme.
  6. Nechejte asi 5 minut povařit na mírném ohni a občas promíchejte.
  7. Po upečení nasi goreng můžeme podávat s plátky limetky nebo nakládanými okurkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *