3. 4. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Nasi Goreng je tradiční indonéské jídlo, které se připravuje smícháním smažené rýže s různými druhy masa, zeleniny a koření. Tento recept nazvaný „Nasi Goreng Jediný Pokrm Sinělé K.!“ je vytvořen s láskou k detailům a přináší nezapomenutelné chuťové zážitky. Připravte si ho doma a ochutnejte lahodnou kombinaci exotických chutí! Suroviny
- 400 g vychladlé rýže
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- 100 g uzeného tofu
- 100 g krevet
- 100 g kuřecího masa
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžička kari prášku
- olej na smažení
- sůl a pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek.
- Přidáme krevety, kuřecí maso a tofu nakrájené na kostky a necháme restovat, dokud nejsou maso a krevety propečené.
- Přidáme vychladlou rýži a promícháme s ostatními surovinami.
- Vejce rozklepneme do pánve a mícháme, dokud se neudělá jako míchaná vejce.
- Přidáme sójovou omáčku, kečup, kari prášek, sůl a pepř a důkladně promícháme.
- Nechejte asi 5 minut povařit na mírném ohni a občas promíchejte.
- Po upečení nasi goreng můžeme podávat s plátky limetky nebo nakládanými okurkami.