25. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Nasi Goreng – tradiční indonéské jídlo, které okouzlí všechny opravdové gurmány! Vyzkoušejte tento lahodný recept plný exotických chutí a vůní a přenesete se přímo do srdce Asie. Vaše chuťové buňky budou nadšené!
Suroviny
- 400 g vařeného studeného jasmínového rýže
- 2 vejce
- 100 g kuřecího masa nakrájeného na kostky
- 50 g krevet
- 1 malá cibule nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku nasekané
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
- rýžový olej pro smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibuli a česnek.
- Přidáme kuřecí maso a krevety a restujeme, dokud nejsou maso a krevety uvařené.
- Přidáme vejce a mícháme do vzniku „měkkých vaječných vloček“.
- Přidáme rýži a promícháme se zbylými surovinami.
- Přidáme sójovou omáčku, kari koření, cukr, sůl a pepř a důkladně promícháme.
- Smažíme až do zlaté barvy a můžeme servírovat.