9. 7. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Nasi Goreng je tradiční indonéský smažený rýžový pokrm, který láká svou bohatou chutí a exotickými kořeněnými přísadami. Naučte se, jak snadno připravit tento lahodný pokrm doma a okusit chuť Indonésie přímo na vašem talíři. S námi se stanete mistrem indonéské kuchyně!
Suroviny
- 300 g vařeného bílého rýže
- 100 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 100 g hrášku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce oleje
- 2 vajíčka
- 4 lžíce oleje
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a orestujeme nakrájenou cibuli se stroužky česneku.
- Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso a opečeme dozlatova.
- Přidáme nastrouhanou mrkev a hrášek a mícháme do měkka.
- Přisypeme vařenou rýži, zalijeme sójovou omáčkou a promícháme.
- V jiné pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje a opečeme rozšlehaná vajíčka.
- Vložíme vajíčka k rýži, promícháme a dochutíme solí a pepřem.
- Pokrm můžeme podávat s plátky červené papriky nebo nakládaným zeleným pepřem.