12. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Nasi Goreng – Indonéská smažená rýže
zdroj: Recepty 24/7

Nasi Goreng je tradiční indonéské jídlo, které spojuje vynikající chutě a exotické koření. Tato lahodná smažená rýže je plná přísad jako kuřecí maso, zelenina, vejce a sladká sójová omáčka. Naučte se, jak připravit tuto lahodnou indonéskou specialitu doma a přenesete se do chutí vzdálené Indonésie. S receptem na Nasi Goreng získáte novou oblíbenou večeři pro celou rodinu!

Suroviny

  • 300 g vařené rýže
  • 2 vejce
  • 100 g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička kari koření
  • olej na smažení
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte nakrájené kuřecí maso a restujte dozlatova.
  3. Přidejte do pánve vařenou rýži a smažte 2-3 minuty.
  4. V míse rozklepněte vejce, osolte, opepřete a přidejte do pánve.
    Počkejte až se vejce začne sypat a promíchejte s rýží.
  5. Přidejte sójovou omáčku, cukr, kari koření a promíchejte vše dohromady.
  6. Pokud chcete můžete přidat ještě zeleninu dle chuti.
  7. Pokud je smažená rýže příliš suchá, můžete přidat trochu vody nebo vývaru.
  8. Hotovou směs nechte probublat alespoň 5 minut a dochuťte solí a pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *