Naše babiččina rajská polévka je lahodným jídlem plným tradičních českých chutí. Tato polévka je připravena z čerstvých rajčat, zeleniny a bylinek, které dodávají jídlu bohatou chuťovou paletu. Skvělá kombinace sladkých rajčat a aromatických bylinek vytváří neodolatelnou polévku, která zahřeje bříško i duši. S lehkou konzistencí a jemným aroma se stane tím nejlepším předkrmem či lehkým obědem pro celou rodinu. Připravte si naše babiččinu rajskou polévku a vydejte se na nostalgickou cestu do české kuchyně plné tradice a kvality. Navíc, díky našemu jednoduchému receptu, se nemusíte obávat složitého vaření – tato polévka je připravena během několika minut, takže ji můžete mít na stole rychle a snadno.
Suroviny
- 500 g rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 brambora
- 1 paprika
- 2 lžíce oleje
- 1 l vývar
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno.
- Mrkev, bramboru a papriku oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, česnek, mrkev, bramboru a papriku.
- Přidáme rajčata a dusíme 5 minut.
- Přilijeme vývar, přidáme cukr a dochutíme solí a pepřem.
- Vše vaříme 20 minut, dokud se zelenina nezměkne.
- Hotovou polévku rozmixujeme tyčovým mixérem.
- Podáváme s křutony nebo syrovým toastem.