8. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte lahodný a svěží recept na přípravu pstruha, pak je pro vás náš recept na „Nalévátko z pečeného pstruha“ ideální volbou. Tento recept využívá čerstvého pstruha, který je pečený a následně dochucený aromatickými bylinkami a citrónem. Výsledkem je grilovaný pstruh s křehkou a lahodnou kůží, jehož maso je jemně kořeněné a šťavnaté. Kromě toho, tento recept je snadný a rychlý na přípravu, takže získáte zdravý pokrm plný chuti bez zdlouhavého strávení času v kuchyni. Objednejte si dnes ingredience a vychutnejte si toto jedinečné jídlo společně s rodinou či přáteli!
Suroviny
- 1 pečený pstruh
- 250 ml rybího vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 1 červená cibule, nakrájená na plátky
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce čerstvého citronového šťávy
- 1 lžička mletého zázvoru
- čerstvá nasekaná petrželka na ozdobu
Postup
- V míse smíchejte rybí vývar, olivový olej, česnek, cibuli, med, sójovou omáčku, citronovou šťávu a zázvor.
- Pstruha opatrně přeneste do hluboké pekáčové formy a zalijte připravenou marinádou.
- Zavařte formu a nechte pstruha marinovat v lednici aspoň 1 hodinu.
- Pečte pstruha v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut, případně déle, dokud ryba není propečená a dužina se snadno odděluje od kosti.
- Před podáváním posypte nasekanou petrželkou.