21. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Nákypový bramborový karí
zdroj: Recepty 24/7

Bavit se vaše chuťové pohárky s tímto lahodným receptem na nákypový bramborový karí. Tato chutná a sýtá vegetariánská pokrm je plná koření a překvapivě jednoduchá na přípravu. Přidáním karí prášku se brambory transformují do zářivě zlaté barvy a získají bohatou a křupavou texturu. Nejenže je to skvělý způsob, jak využít přebytečné brambory, ale je to i dokonalá volba pro všechny bramborové milovníky. Překvapte své chuťové buňky tímto výjimečným receptem na nákypový bramborový karí!

Suroviny

  • 1 kg brambor
  • 2 cibule
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžičky karí
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 200 ml smetany na vaření
  • 100 ml vody

Postup

  1. Nastrouhejte brambory na jemném struhadle a nechte je odkapat v cedníku.
  2. Cibuli nakrájejte na tenká kolečka.
  3. Ve velké pánvi zahřejte olej a osmahněte cibuli dozlatova.
  4. Přidejte karí, sůl a pepř a smažte ještě 1 minutu.
  5. Přidejte nastrouhané brambory a dobře promíchejte s cibulí a kořením.
  6. Podlijte vodou, přiklopte pokličkou a vařte na mírném ohni asi 15 minut, dokud brambory nezměknou.
  7. Přidejte smetanu a vařte ještě 5 minut.
  8. Hotový nákyp servírujte jako přílohu ke grilovanému masu nebo samostatně.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *