1. 1. 2025
Autor: Roman Žák
Nákyp Bourdaloue s hruškami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na nákyp Bourdaloue s ovocem ‌hruškami. Krémový nákyp spojuje chuťové kontrasty sladkých hrušek s mandlemi ⁤a vanilkovou nádivkou. Skvělý dezert ​na podzimní večery plný chutí a vůně. S receptem na ‍naší ​stránce se vám příprava povede naprosto dokonale!

Suroviny

  • 4 hrušky
  • 200g mandlí
  • 100g cukru
  • 100g masla
  • 2 vejce
  • 200ml smetany na šlehání
  • 1 lžička ‍vanilkového extraktu
  • 1 lžička skořice
  • šťáva​ z 1 ‍citronu
  • špetka soli

Postup

  1. Mandlě⁣ oloupejte a nasekejte⁣ na menší ​kousky. Přidejte cukr⁣ a rozpuštěné máslo, smíchejte.
  2. Hrušky oloupejte, zbavte jader⁤ a⁢ nakrájejte na tenké plátky. Zakápějte citronovou šťávou ⁣a posypte skořicí.
  3. V ​míse rozmíchejte vejce se smetanou, vanilkovým extraktem a solí.
  4. Do zapečení misky vložte vrstvu mandlové ⁢směsi, následně​ hrušky a zalijte směsí se​ smetanou.
  5. Pečte v předehřáté troubě ⁣na 180°C po dobu‍ 30-40 minut, dokud povrch nákypu nebude‌ zlatavý.
  6. Podávejte⁣ teplé s kopečkem vanilkové zmrzliny nebo ⁣šlehačkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *