1. 1. 2025
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na nákyp Bourdaloue s ovocem hruškami. Krémový nákyp spojuje chuťové kontrasty sladkých hrušek s mandlemi a vanilkovou nádivkou. Skvělý dezert na podzimní večery plný chutí a vůně. S receptem na naší stránce se vám příprava povede naprosto dokonale!
Suroviny
- 4 hrušky
- 200g mandlí
- 100g cukru
- 100g masla
- 2 vejce
- 200ml smetany na šlehání
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička skořice
- šťáva z 1 citronu
- špetka soli
Postup
- Mandlě oloupejte a nasekejte na menší kousky. Přidejte cukr a rozpuštěné máslo, smíchejte.
- Hrušky oloupejte, zbavte jader a nakrájejte na tenké plátky. Zakápějte citronovou šťávou a posypte skořicí.
- V míse rozmíchejte vejce se smetanou, vanilkovým extraktem a solí.
- Do zapečení misky vložte vrstvu mandlové směsi, následně hrušky a zalijte směsí se smetanou.
- Pečte v předehřáté troubě na 180°C po dobu 30-40 minut, dokud povrch nákypu nebude zlatavý.
- Podávejte teplé s kopečkem vanilkové zmrzliny nebo šlehačkou.