7. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Nakrmená kari sočiva.
zdroj: Recepty 24/7

Není lepšího způsobu, jak si pochutnat na chutné a vydatné večeři než s nakrmenou kari sečkou. Kombinace lahodného kari koření s výživným sečkem Vám poskytne dokonalou porci energie na konci dne. Připravte se na explozi chutí, která se propojí s vašimi smysly, a vychutnejte si dokonale dochucené a vyvážené jídlo, které ocení každá chuťová buňka. Perlivá textura sočiva se spojuje s aromatickým kari kořením a příjemným zážitkem, jaký nezažijete jinde. Užijte si tyto exotické chutě a připravte si chutnou večeři plnou zdravých a vydatných ingrediencí. Překvapte své smysly a vytvořte si nezapomenutelný gastronomický zážitek se nakrmenou kari sečkou.

Suroviny

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce kari koření
  • 200 g červeného nebo hnědého sočiva
  • 400 ml kokosového mléka
  • 400 ml vývaru
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Na pánvi si rozpálíme olej a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek a kari koření a chvíli necháme podusit.
  2. Přidáme sočivo a dobře promícháme, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
  3. Zalijeme kokosovým mlékem a vývarem, přidáme sůl a pepř podle chuti.
  4. Smažíme na středním plameni, dokud je sočivo měkké a omáčka trochu nezhoustne (asi 15-20 minut).
  5. Podáváme s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *