28. 9. 2023
Autor: Dana Novotná
Nákličková polévka.
zdroj: Recepty 24/7

Nákličková polévka je lahodný a osvěžující pokrm, který ‌je plný živin a zdravých⁢ přísad. Tato ‍polévka je připravena z náklíčků z různých druhů luštěnin, které jsou bohaté na vitamíny a minerály. Její chuťová kombinace se zeleninou a bylinkami poskytuje dokonalou rovnováhu‍ mezi sladkou a pikantní. Vychutnejte si ​tuto lehkou a výživnou nákličkovou polévku a⁣ dopřejte svému tělu potřebné živiny!‌

Suroviny:

  • 200 g nákličků (hráchových, fazolových nebo pšeničných)
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 celerová nať
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky‍ mletého ‌kmínu
  • ½ ‌lžičky mletého ⁣papriky
  • špetka mletého pepře

Postup:

  1. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné ​kousky.
  2. Mrkev, petržel a celerovou nať oloupejte a ⁣nakrájejte ​na malé kostičky.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli dozlatova.
  4. Přidejte česnek a nechte ho chvíli restovat s cibulí.
  5. Poté přidejte nakrájenou mrkev, petržel a celerovou nať ‍a restujte asi 5 minut.
  6. Do hrnce přidejte zeleninový vývar a nechte⁤ ho provařit.
  7. Přidejte nákličky, kmín, papriku, sůl a pepř a nechte vařit asi 15 minut, dokud nákličky nejsou měkké.
  8. Hotovou polévku můžete ⁢případně dochutit podle‍ chuti solí nebo pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *