23. 2. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Nakladaný zelný salát je tradiční a osvěžující pokrm vhodný jako příloha nebo samostatný pokrm. V tomto receptu se do zelí přidává cibule, ocet a cukr, což vytváří lahodnou a osvěžující chuť. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a dopřejte si lahodný zelný salát k obědu nebo večeři!
Suroviny:
- 600g bílého zelí
- 2 mrkve
- 1 paprika
- 1 cibule
- 200ml octa
- 200g cukru
- 2 lžíce soli
- 1 lžíce kmínu
- 1 lžička pepře
Postup:
- Zelí nastrouháme na jemné nudličky a posolíme. Necháme odstát a změknout.
- Nastrouhanou mrkev a papriku přidáme do zelí.
- Cibuli nakrájíme na tenké proužky a přidáme ke zbylým surovinám.
- V hrnci smícháme ocet, cukr, kmín a pepř. Přivedeme k varu, dokud se cukr nerozpustí.
- Teplý nálev zalijeme přes zeleninu a důkladně promícháme.
- Nechejte nakládat minimálně 12 hodin v chladu.